Piac- és konjunktúrakutatás

A GKI több mint két évtizede, minden hónapban (az EU módszertanának megfelelő) kérdőíves felmérést végez a vállalkozások és a lakosság gazdasági várakozásairól. Az országosan reprezentatív felmérések omnibusz jelleggel készülnek, vagyis a piackutatás iránt érdeklődő cégeknek módjuk van néhány kérdéssel az ahhoz való, viszonylag olcsó csatlakozásra. A GKI emellett természetesen egyéb – például mélyinterjús, fókuszcsoportos – módszerekkel, különféle, speciális összetételű sokaságot megcélzó külön kérdőíves felmérésekkel is áll megrendelői rendelkezésére.

A rendszeres konjunktúra-felmérések módszertana


Egyedi piackutatások

A GKI gazdag tapasztalatokkal rendelkezik a cégek és intézmények számára végzett piackutatásban, versenytárs és vevői elégedettség vizsgálatokban. Kérjük, röviden fogalmazza meg az Önt érdeklő piackutatási feladatot, s munkatársunk hamarosan felvesz Önnel a kapcsolatot.

Érdeklődés


Üzleti várakozások

A GKI Zrt. az EU módszertanának megfelelő, havonta mintegy 1000-1200 cég válaszán alapuló, ipari, kereskedelmi, építőipari és szolgáltatói felmérést készít. A négy ágazat cégeinek várakozásáról havonta összefoglaló készül.

  • Egy (ágazati) kötet ára (nyomtatott és pdf változatban): 50 ezer Ft+ áfa.
  • Éves előfizetési díja (összesen 48 tanulmány) 2 millió 100 ezer Ft + áfa.

A kiadványok a gazdaságirányítással és érdekképviselettel foglalkozó intézmények valamint a nagyvállalatok érdeklodésére tartanak számot.

A kérdések a termelés/forgalom elmúlt és következő három hónapra jellemző alakulására, a belföldi és export-rendelésállomány szintjére, a saját termelésű készletek szintjére, az értékesítési árak következő három hónapban várható alakulására, a magyar gazdaság egészének várható helyzetére vonatkoznak. A kereskedelmi cégek esetében fontos kérdés az általuk feladott megrendelések alakulása is. Az egyes kérdésekre adott válaszokat a GKI Zrt. a szezonális hatásokat kiszűrve is elemzi, ami jó lehetőséget ad a konjunktúra alakulásának elemzésére.

A GKI Zrt. fenntartja a jogot, hogy kiadványai szerkezete és tartalma eltérjen a fentiekben összefoglalttól.

Aktuális felmérési összefoglalónk megtekinthető a Gazdasági várakozások menüpont alatt.

Megrendelés

Érdeklődés


Fogyasztói várakozások

A GKI Zrt. minden hónapban – az EU módszertani ajánlásainak megfelelő – lakossági felmérést készít. Az alkalmazott minta elemszáma ezer fő, az életkor, az iskolai végzettség és a lakhely alapján országosan reprezentatív.

A havonta feltett kérdések a háztartások elmúlt és következő 12 hónapra jellemző pénzügyi helyzetére, a megélhetési költségek és az árak alakulására, a tartós fogyasztási cikk vásárlási és megtakarítási lehetőségekre vonatkoznak. A gazdaság egészére az elmúlt és következő 12 hónapban jellemző tendenciák mellett külön kérdés foglalkozik a munkanélküliség várható alakulásával. A GKI Zrt. negyedévente a lakosság lakás-felújítási és -építési várakozásait is felméri. Az elemzések számszerű és grafikus formában mutatják be az egyes kérdésekre adott válaszok alakulását 1993-tól.

Igény esetén lehetőség van regionális elemzésre is.

A felmérés eredményeit a lakosságnak értékesítő, szolgáltató – ezen belül pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó – szervezetek valamint a gazdaságirányítással és érdekképviselettel foglalkozó intézmények hasznosíthatják a legjobban.

Aktuális felmérési összefoglalónk megtekinthető a Gazdasági várakozások menüpont alatt.

  • Egy kötet ára (nyomtatott és pdf változatban) 120 ezer Ft + áfa.
  • Éves előfizetési díja: 1 millió 200 ezer Ft + áfa.

A GKI Zrt. fenntartja a jogot, hogy kiadványai szerkezete és tartalma eltérjen a fentiekben összefoglalttól.

Megrendelés

Érdeklődés


Ingatlanpiaci várakozások

Az évente négyszer megjelenő kiadvány a vállalatok, a lakosság, valamint az ingatlanfejlesztő és -forgalmazó cégek körében végzett felmérés alapján mutatja be az ingatlanpiac fő szegmenseinek helyzetét és kilátásait. Az elemzés mintegy 1300 vállalat és 100-120 ingatlanos cég válaszán alapul. A lakossági megkérdezést 1000 fős országos reprezentatív mintán végezzük.

A tanulmány a lakás-, az iroda-, az üzlethelyiség-, a raktár és az ipari ingatlanpiac legfontosabb folyamatait vizsgálja.

A kiadványt ingatlanok építésével, forgalmazásával és finanszírozásával foglalkozó szervezetek számára ajánljuk.

  • Egy kötet ára (nyomtatott és pdf változatban): 250 ezer Ft + áfa.
  • Éves előfizetés díja: 950 ezer Ft + áfa.

A GKI Zrt. fenntartja a jogot, hogy kiadványai szerkezete és tartalma eltérjen a fentiekben összefoglalttól.

Aktuális felmérési összefoglalónk megtekinthető az Ingatlanpiaci várakozások menüpont alatt.

Megrendelés

Érdeklődés